E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Seekordseks teemaks on kasutatavus ning selle head ning halva näited veebist. Kuna siinkasutaja enamus veebiajast veedab nutiseadme brauseris või äppides siis tooksingi siinkohal välja mõnede äppide head ja vead.

Hea näide 

9GAG äpp

Sisu on küll viimasel ajal kvaliteedis järgi andnud aga kasutajamugavus, arusaadavus, lihtsus ja kasutajasõbralikkus on märkimisväärne. Ideaalne intuitiivne äpp, saatmaks mööda tunde "skrollides" postitusi ülevalt alla. Suudab meelde jätta selle, kus poolel jäid, et pärast äpi taaskäivitamist taas samast kohast jätkata saaksid. Siinkirjutaja hinnangul vastab kõikide Nielseni komponentidele- teeb seda mida tegema peab (meelt lahtuama) koormamata kasutajat üleliigse info ja funktsionaalsusega.



Halb näide 

Membo äpp

Just hiljuti paigaldasin ning kasutasin. Kontseptsiooni (F2F from farm to fork)  poolest põnev ning siinkirjutajale meeldib teenus ja idee väga kuid... kuidas on võimalik, et on loodud selline veebipoe äpp, mis nõuab kasutaja sisselogimist kuid ei suuda meelde jätta kasutaja poolei olevat tellimust. See oleks väga kasulik featuur näiteks selliseks juhuks kui pärast 20 minutilist kauba valikut ja ostukorvi asetamist tuleb laps, kisub telefoni käest ning selle käigus ka äpp kinni läheb. Üsna frustreeruv on taas äppi avades avastada, et ostukorv on tühi. Füüsilises poes oleks praleelina poodelmise ajal töökõnele vastates tulnud töötaja ja su täis laotud käru taas tühjaks ladunud ja ära viinud. Viimane poleks ju kuidagi mõeldav. Membo on hea näide sellest kuids üks läbimõtlemata funktsionaalsus võib kogu kogemuse rikkuda.

Ostukorvis on esemed


Pärast taaskäivitamist



on ostukorv kadunud!!!








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 3: Uus meedia...?

E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid